ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Π. ΦΥΣΣΑ

Οι Δημοκρατικοί εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

Ο νεαρός μουσικός έπεσε θύμα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού. Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αντί να οραματιζόμαστε ένα καινοτόμο και δημιουργικό αύριο, ξαναζούμε τους εφιάλτες του παρελθόντος. Αντί η δική μας η γενιά να εμπνέεται από τα επιτεύγματα των προγόνων μας στις τέχνες και τα γράμματα, αναπαράγει τα διχαστικά σύνδρομα που διαχρονικά κατατρέχουν τη φυλή μας.

Δεν παραδειγματιζόμαστε από την Ιστορία. Εξακολουθούμε να ξεχνάμε τις τραγωδίες που έζησε το έθνος μας, κάθε φορά που το σπέρμα του διχασμού γιγαντώνονταν. Παραγνωρίζουμε τα αίτια κάθε “χαμένης ευκαιρίας”, όταν οι κραυγές των άκρων έπνιγαν τις φωνές της λογικής.

Το ίδιο επιδιώκεται και σήμερα.

Σε καιρούς βαθιάς ηθικής, πολιτισμικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, η ρητορική των “άκρων” ανασύρεται ως σκελετός από το ...χρονοντούλαμπο της Ιστορίας για να καλλιεργήσει μια νέα πόλωση που θα υποσκελίσει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια των δυνάμεων του “μεσαίου χώρου”, κάθε απόπειρα έκφρασης ριζοσπαστικών απόψεων που προάγουν την ανάγκη αναμόρφωσης των πολιτικών θεσμών και της ανασυγκρότησης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Δεν θα επιτρέψουμε στην πόλωση και το διχασμό να δώσουν τη χαριστική βολή! Υπάρχουν δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του κέντρου που εκφράζουν το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και αντιπροσωπεύουν τις φωνές της σύνεσης που αρνείται να ανοίξει ξανά την πόρτα του φρενοκομείου.

Τα αστοιχείωτα, πολιτικά, μορφώματα των “νεοναζί” και των “αντι-εξουσιαστών” δεν είναι ικανά να απειλήσουν τη Δημοκρατία. Είναι υποκείμενα εκμετάλλευσης και θλιβερά παράγωγα, ακραίας ρητορικής και ακραίων πολιτικών πρακτικών που υιοθετεί μέρος του πολιτικού κόσμου, που βρίσκουν θέση και βήμα σε κόμματα του αυτοαποκαλούμενου “δημοκρατικού τόξου”, προκειμένου να διαχωρίσουν τους Έλληνες σε στρατόπεδα, να τους διατηρήσουν ως “πελάτες” ψηφοφόρους αντί να τους επιτρέψει να εξελιχθούν σε υπεύθυνους πολίτες.

Ως Δημοκρατικοί καταδικάζουμε απερίφραστα τους πολιτικούς αυτουργούς της δολοφονίας του νεαρού Παύλου Φύσσα.

Ως υπεύθυνοι πολίτες υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια της Δικαιοσύνης να επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της, αποδίδοντας τις ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν.

Δημοκρατικοί