ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” ΚΑΙ “ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ”

Την κοινή τους κάθοδο στις Ευρωεκλογές, με τη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου, αποφάσισαν η “κοινωνία αξιών” και οι “Δημοκρατικοί”, μετά από συνεδρίαση των πολιτικών τους συμβουλίων το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Η απόφαση ελήφθη ως συνέπεια και συνέχεια της πολιτικής συμφωνίας που επέτυχαν αρκετούς μήνες νωρίτερα και περιγράφεται αναλυτικά στο κείμενο θέσεων που επεξεργάστηκαν και συμφώνησαν τα δυο κόμματα. Η πολιτική πλατφόρμα επί τη βάσει της οποίας “κοινωνία αξίων” και “Δημοκρατικοί” ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση της χώρας, προβλέπει μεταξύ άλλων τη διεύρυνση και συνεργασίαμε φορείς και στελέχη του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου.

Για αυτό και τα ανώτατα όργανα των δυο φορέων έκριναν πως θα ήταν αντισυμβατικό και ενάντια στην κουλτούρα συνεργασιών που τους διέπει, να αγνοήσουν την προοπτική αναζήτησης συμμαχιών με πολιτικές δυνάμεις που θα ήταν πρόθυμες να ενστερνιστούν το κοινό πλαίσιο αρχών και αξιών τους.

Συνεπώς, έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ψηφοδελτίων θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με όμορους χώρους, με κεντρικό άξονα και σημείο εκκίνησης την κοινή πολιτική πλατφόρμα στην οποία έχουν συμφωνήσει.

Δημοκρατικοί