ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ των τελευταίων ωρών επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο το σκηνικό παράνοιας που έχει κυριεύσει αυτόν τον τόπο.

Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, χρησιμοποιεί την ΕΡΤ επί δεκαετίες για την εξυπηρέτηση των πελατειακών του συμφερόντων και την καθιστά κέντρο κομματικών και ρουσφετολογικών τοποθετήσεων στελεχών που συνδυάζονται με τη διασπάθιση του Δημοσίου Χρήματος.

Ταυτόχρονα μηδενίζει την αξιοπιστία της, καθιστώντας την, μηχανισμό προβολής των  κυβερνητικών δραστηριοτήτων αμείβοντας με παχυλούς μισθούς και απολαβές τα εκάστοτε φερέφωνα που αναλαμβάνουν πρόθυμα να διεκπεραιώσουν το σχετικό έργο.

Αυτό λοιπόν το πολιτικό σύστημα που χρεώνεται την κατάντια της ΕΡΤ, αντί να παρουσιάσει ένα σοβαρό και λειτουργικό «business plan» που διοικητικά θα οδηγούσε στον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό της, την κλείνει για να την «ξανανοίξει» στο εγγύς απώτερο μέλλον Θεός είδε κάτω από ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις.

Έτσι η Ελλάδα καθίσταται η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, αποκόπτουμε τον απόδημο Ελληνισμό από την παρακολούθηση της καθημερινότητας της πατρίδος του και αφήνουμε ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας στο έλεος της προπαγάνδας των γειτονικών χωρών.

Αυτή τη στιγμή η ενημέρωση περνάει αποκλειστικά στα χέρια των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης δια τα οποία υπάρχουν ισχυρότατες αμφιβολίες και ενστάσεις όσον αφορά την αντικειμενικότητα, την ποιότητα και την αισθητική τους.

Ταυτόχρονα ελέγχονται  για πιθανές διασυνδέσεις με ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα.

Είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΡΤ αποτελείται από 5 τηλεοπτικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERTworld και ERT HD) 7 ραδιοφωνικά προγράμματα με έδρα την Αθήνα (Πρώτο πρόγραμμα, Δεύτερο πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, «Κόσμος», «Φιλία», ΕΡΑ Σπορ και Πέμπτο πρόγραμμα – Φωνή της Ελλάδος), 3 ραδιοφωνικά προγράμματα με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο), 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, Μουσικά Σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία), εκδόσεις (περιοδικό Ραδιοτηλεόραση), διαδικτυακό τόπο www.ert.gr, ψηφιακό αρχείο (www.ert-archives.gr), web tv (www.ert.gr/webtv).

Τα παραπάνω συνιστούν ένα εξαιρετικά δυναμικό το οποίο υπό άλλες συνθήκες σοβαρότητας, επαγγελματισμού και αξιοπιστίας θα ήταν φοβερά αξιοποιήσιμο σε όφελος των εθνικών στόχων και της κοινωνίας.

Το πολιτικό μας σύστημα επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την απόλυτη αδυναμία του να αναπτύξει πολιτική που να οδηγεί σε παραγωγικές και αποτελεσματικές λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε.

Η Ελληνική κοινωνία καλείται να αντιληφθεί επί τέλους ότι πρέπει να στείλει στα αζήτητα το παρόν πολιτικό προσωπικό το οποίο όσο παραμένει συσσωρεύει απλά και μόνο καταστροφές.