Βελτράς Νίκος

Οικονομολόγος, εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Πειραιά, σύμβουλος και εισηγητής σε θέματα μάρκετινγκ, εξειδικεύεται σε θέματα οργάνωσης και προώθησης πωλήσεων στην Ελλάδα. Με πολυετή εμπειρία τόσο στις καταναλωτικές (Β2C) όσο και στις επαγγελματικές αγορές (B2B), αξιολογεί και συμβουλεύει αποτελεσματικά για τη σχεδίαση και εφαρμογή προγραμμάτων προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, όπως και για την σύνθεση, εκπαίδευση και διαχείριση ομάδων πώλησης. 

Γιαννούλη Ευτυχία

Ευτυχία Γιαννούλη του Νικολάου.

Γεννημένη στην Αθήνα και με σπουδές στην Ιστορία και την Αρχαιολογία. Έχει μεταπτυχιακό (M.Phil) και διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (UK) με ειδίκευση στην Βιοαρχαιολογία. Ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της ζωοαρχαιολογίας σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια, μουσεία και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μέλος των Δημοκρατικών από το 2009 και από το 2010 μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Είναι παντρεμένη με Γερμανό οικονομολόγο και έχει μία κόρη.

Γούλας Γιώργος

Ο Γιώργος Γούλας γεννήθηκε το 1957 στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Φοίτησε για τρία χρόνια στο Γυμνάσιο Κορώνης και αποφοίτησε από το 21ο Γυμνάσιο Κυψέλης.  Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη. Από το 1992 μένει στην Αθήνα και εργάζεται στη ΔΕΗ. ΄Εχει ασχοληθεί με την επιστημονική φαντασία ως μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων, εκδότης και αρχισυντάκτης του φανζίν Bing Bang, ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας, ενώ έχει δημοσιεύσει και μερικά διηγήματα.

Είναι παντρεμένος με τη Γιώτα Κωστοπούλου και έχει δύο γιους, το Χρήστο και τον Αλέξανδρο.

Δράκος Βασίλειος

Ο Βασίλης Δράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Από το 1981 εργάζεται ως  οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Δράκος ΕΠΕ που ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την εμπορία ανταλλακτικών κινητήρων. Είναι υπεύθυνος προσωπικού και τεχνικού ελέγχου καθώς της επέκτασης και ανάπτυξης της εταιρείας. 

 

 

Ερσωτέλος Νικόλαος

Ο Νικόλαος Θ. Ερσωτέλος είναι διδάκτορας στο τομέα της πληροφορικής. Όλες του οι σπουδές ολοκληρώθηκαν στην Αγγλία στα πανεπιστήμια του Hertfordshire, Lancaster και Brunel με διακρίσεις. Το 2011 εργάστηκε στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Portsmouth σε μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα της αστροφυσικής. Από το 2012 εργάζεται με μερική απασχόληση στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο και με πλήρη απασχόληση από το 2013 στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Bedfordshire ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια.

Ζιάβρας Κωνσταντίνος

Σπούδασε οικονοµικά και έκανε µεταπτυχιακά στις ∆ιεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές καθώς και στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A). 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως οικονοµικός διευθυντής εταιρείας εισηγµένης στο Χ.Α.Α.. ∆ιδάσκει σε µεταπτυχιακά προγράµµατα ξένων πανεπιστηµίων .

Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε οικονοµικές εφηµερίδες και περιοδικά.

Ζει στην Αθήνα και είναι παντρεµένος µε τέσσερα παιδιά. 

Ηλιούπολος Θεόδωρος

Self-motivated professional with vast experience in managerial positions within the services sector where customer satisfaction through people’s management is paramount for success.

 

Ίβρου Βασιλική

Ονομάζομαι Βασιλική Νικολάου Ίβρου. Είμαι γεννημένη στο Βόλο το 1980.  Έχω σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές μου (MA, University of Southampton, UK) και την διδακτορική μου διατριβή (Ph.D.) στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στην Ενάλια Αρχαιολογία. 
Είμαι παντρεμένη με τον Πέτρο Μπιτσικώκο, ωκεανογράφο στο Πολεμικό Ναυτικό, έχουμε μια κόρη και προσεχώς έναν υιό

Μαρινοπούλου Αναστασία

Σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση σε θέματα στρατηγικού μάρκετινγκ και διαχείρισης αλλαγών, επισκέπτης εισηγήτρια σε θέματα διαχείρισης έργου και επιχειρησιακών διαδικασιών στο πανεπιστήμιο LondonSouthBank(Η.Β.) και με πιστοποιήσεις σε ψυχομετρικά εργαλεία, πρακτικές ανάπτυξης ατόμων και ομάδων όπως και στη διοικητική φιλοσοφία Lean, στηρίζει με τους συνεργάτες της, τις προσπάθειες των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών για ανταγωνιστικότητα και ευελιξία, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας πλάνα στρατηγικής ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις αναπτυξιακές δυνατότητες των οργανισμών, όσο και τις δυναμικές των αγορών και του ευρύτερου εξωτερικού περιβάλλοντος. 

Μαυρίδης Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Μαυρίδης είναι δημοσιογράφος, ιδρυτής του διαδικτυακού τόπου new-Deal (www.new-deal.gr) και αρθρογράφος στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων και μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master's) στις Διεθνείς κι Ευρωπαϊκές Σπουδές, με ειδίκευση Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια. Η μεταπτυχιακή διατριβή "Μάρτιος 1987: Η κρίση μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκίας", δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια θέση στο Επιτελείο Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι σήμερα είναι πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ», ενώ αρθρογραφεί στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ. 

Έχει τέσσερις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις και πλέον κατά περίσταση, παρέχει συμβουλές επικοινωνίας σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, φορείς και δημόσιους οργανισμούς.

Μητρονίκας Παναγιώτης

Σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Πληροφοριών.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 εργάζομαι σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Πληροφορικής για ένα μεγάλο αριθμό Ελληνικών και ξέρων εταιρειών, και έχω εμπλακεί σε σειρά έργων στην Αμυντική Βιομηχανία, τις Τηλεπικοινωνίες, και τα Τραπεζικά/Χρηματοοικονομικά. 

Παρακολουθώ συστηματικά το χώρο της Άμυνας, της Γεωπολιτικής,της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής.

Πιστεύω στην συμμετοχική Δημοκρατία, την πολιτική διαφάνεια και την αποκέντρωση διοικητικών και εκτελεστικών εξουσιών με στόχο την πιο άμεση και ουσιαστική συμμετοχή όλων στα κοινά.Πιστεύω επίσης στην Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας μέσα όμως σε μια Ευρώπη δημοκρατίας, ισότητας και σεβασμού των μελών της. 

Μπαλάνης Νικόλαος

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, ΗΒ. Εργάστηκε με αντικείμενο τα χρηματοοικονομικά και το Real Estate σε εταιρίες στο Λονδίνο μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα για την εκτέλεση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του. Κατόπιν έμεινε και εργάζεται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Πετράς Χαράλαμπος

Γεννήθηκα στον Πειραιά, με καταγωγή και πολιτισμικές ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασα Ανθρωπολογία, Ιστορία & Ψυχολογία, έχω εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία και την Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Από το 2010 έχω ιδρύσει και διευθύνω ένα Κέντρο Ψυχοθεραπείας και έναν οργανισμό Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων. Είμαι Έλληνας Πολίτης και Δημοκρατικός. 

 

Σαμσούρης Ιωάννης

Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να συμβάλουμε όλοι με τις δυνάμεις μας στο να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, το οποίο θα σέβεται όλους τους πολίτες του και θα είναι  απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις και τις αλληλεξαρτήσεις  με το κεφάλαιο τα ΜΜΕ και τις συντεχνίες. 

Είναι η ώρα των σκεπτόμενων πολιτών.

Σουλιώτης Γεώργιος

Γεννήθηκα στο Βόλο το 1968. Μεγάλωσα και μένω στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά. Είμαι απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού. Υπηρέτησα ως  χειριστής ελικοπτέρων και αεροσκαφών και παράλληλα, για αρκετά χρόνια, σε επιτελικές θέσεις. Είμαι μέλος του προσωρινού Πολιτικού Συμβουλίου των Δημοκρατικών.
Συμμετέχω στους Δημοκρατικούς , μεταξύ άλλων, γιατί  θέλω ένα μέλλον για τα παιδιά μου, εντός της χώρας μας, και η παρούσα πολιτική κατάσταση σίγουρα δεν θα τους το εξασφαλίσει. Χρειαζόμαστε μια νέα, ''αχρωμάτιστη'', απλή και εφικτή πρόταση για την επιβίωση και ανάπτυξη της Ελλάδας. Πιστεύω ότι οι ''Δημοκρατικοί''  έχουν την πρόταση αυτή.